Saturday, 6 April 2013

# Mengekalkan Kuasa Islam/Melayu Dalam Masyarakat Berbilang Agama/Bangsa Di Malaysia.
Kalau sayangkan Islam, Melayu & Malaysia sila baca sampai habis serta fahamkan dan kalau ada mana-mana umat Islam/Melayu masih reject total apa yang dibentang, maka tahu lah kita setakat mana keikhlasan puak-puak Islam/Melayu dalam Pakatan mempertahankan kedaulatan Islam & kedudukan orang Melayu..

Amalan Demokrasi Berparti (Party Based Democratic Practices) adalah satu perkara yg amat delicate (halus) dan memerlukan pengamatan yang mendalam pada segala yang tersurat dan yang tersirat terutamanya dalam merancang penguasaan Kuasa Politik umat Islam/Melayu di dalam masyakat majmuk berbilang agama dan berbilang bangsa seperti Malaysia.

Pakatan spinners amat gemar mengemukan statistik yg TIDAK TEPAT bagi memberikan gambaran KESELURUHAN YANG SEBENAR.. Mereka amat mahir dalam bidang “Factual Spinning” iaitu memaparkan sebahagian statistic secara Mikro dan akan dimanipulasikan untuk memberikan gambaran yang menyeleweng daripada gambaran keseluruhan yang sebenar..

UNTUK MAKLUMAN PARA SAHABAT & SAUDARA SEISLAM SEKELIAN, YANG LEBIH RELEVANT & PENTING ADALAH STATISTIK MAKRO. FAKTA SAHIH/STATISTIK MAKRO YANG MEMBERIKAN GAMBARAN KESELURUHAN SEBENARNYA ADALAH SEPERTI BERIKUT..

DALAM BN :
UMNO BERTANDING 117 KERUSI PARLIMEN = LEBIH 52.7% DARIPADA 222 JUMLAH KERUSI PARLIMEN..

DAN KEKUATAN INI DITAMBAH DGN 11 KERUSI PARLIMEN YANG DITANDINGI OLEH UMAT ISLAM DALAM PARTI PESAKA BUMIPUTERA BERSATU (PBB, SARAWAK) YANG MENJADIKAN JUMLAH KERUSI YANG DITANDINGI OLEH UMAT ISLAM DALAM BN BERJUMLAH 57.2% DARIPADA 222 KERUSI PARLIMEN.

INILAH FORMULA RAHSIA YG MENJAMIN MASA DEPAN UMAT ISLAM DAN KAUM BUMIPUTERA KESELURUHANNYA DI BUMI BERTUAH MALAYSIA..

DENGAN FORMULA INI, WALAUPUN UMAT ISLAM DEWASA INI MENGHADAPI ANCAMAN YANG SERIUS BILA MANA ADA PIMPINAN BERAGAMA ISLAM YANG BERTINDAK SEBAGAI “KITOL” (seperti anwar, azmin, khalid samad, mat sabu) BERJAYA MENDAPAT SOKONGAN DARI KUASA ASING UTK MELEMAHKAN PENGUASAAN PARTI UMAT ISLAM DI DALAM BN..

BN MASIH MUSLIM 2/3 MAJORITY GOVERNMENT… HAKIKATNYA, SEDIA ADA DI PARLIMEN HARI INI KERAJAAN (BN) MASIH LAGI DIKUASAI OLEH UMAT ISLAM DENGAN MAJORITI 2/3 DARIPADA SEMUA KERUSI YANG DIMILIKI OLEH BN, ALHAMDULILLAH..

DENGAN MENGHADAPI BERBAGAI ANCAMAN TERSEBUT, BN MASIH LAGI MAMPU BERTAHAN SEBAGAI “MUSLIM MAJORITY GOVERNMENT” SEPERTI YANG BERIKUT;.
UMNO: 80
PBB (Sarawak): 14.
MCA: 15
MIC : 4.
LAIN2: 20+
Siapa yg berkuasa? PASTINYA ISLAM/MELAYU..
(MP Muslim/Bumiputera BN +/- 94 / MP Non-Muslim +/- 40)
MAKA BN KEKAL.
MUSLIM/BUMIPUTERA 70% DAN NON-MUSLIM 30%..

SEADANYA, BN MASIH DIKUASAI 2/3 MP ISLAM. KERAJAAN BN INILAH YANG HENDAK DIHANCURKAN OLEH Kit Siang, Guan Eng, Karpal Singh, Gobind Singh, Teressa Kok, Elizabeth Wong, Xavier, Ronnie Liu dan lain lain DENGAN BANTUAN anwar, wan azizah, nurul ezzah, azmin, Khalid samad, Khalid Ibrahim dan lain lain.

Kesimpulannya: BN adalah sebuah “Muslim 2/3 Majority Government” dan berbekalkan penguasaan kerusi parlimen umat Islam dalam BN telah berjaya mempertahankan berbagai perkara asas dan memberikan interpretasi khusus pentadbiran kpd peruntukkan 11 & 153 Perlembangaan yang sgt umu itu, sebagai contoh:-

1. Dana kerajaan hanya untuk Masjid dan BUKAN untuk rumah ibadat agama lain;.
2. Laungan AZAN TIADA LIMIT di mana-mana masjid/surau;.
3. Majoriti hampir 90% penjawat awam/GLC adalah umat Islam;.
4. Kuota Islam/melayu di IPTA, UiTM, MRSM, IKM, IKBN;.
5. Memperkasa kuasa PERKIM, JAKIM dll;.
6. Memperkasa kuasa mahkamah syariah;.
7. Menidakkan tuntutan-tuntutan yang melampau oleh masyarakat bukan Islam;.
8. Bayaran zakat dikecualikan daripada income tax;.
9. Serta pelbagai lagi korang tambahlah sendiri.. (aku pasti kita semua sedia maklum).

Inilah baru dinamakan strategi & ilmu politik..

Sebagai contoh mudah dan terbaru, berbagai tentangan yabg diberikan oleh Parti2 Bukan Islam (iaitu DAP, PKR, MCA, GERAKAN) bila UMNO mengusulkan & membentangkan Akta Perihal Dagangan 2011: Peruntukkan yang berhubung dengan Pensijilan Halal Perintah Perihal Dagangan (Takrif Halal) 2011 di bawah Seksyen 28; Perintah Perihal Dagangan (Perakuan & Penandaan Halal) 2011 di bawah Seksyen 29 yang membawa hukuman yang SANGAT berat terhadap pesalah-pesalah berkenaan penyalahgunaan logo HALAL iaitu bagi kesalahan oleh mana-mana pertubuhan perbadanan: 1. didenda tidak melebihi RM5Juta & bagi kesalahan kedua atau yang berikutnya tidak melebihi RM10Juta;.

Masyarakat peniaga cina menentang keras pembentangan Akta tersebut kerana rata-rata kilang-kilang industri pengeluar makanan adalah milik cina dan akta tersebut sangat menyusahkan mereka tetapi sangat baik untuk umat islam..

Apa UMNO buat. Demi kepentingan umat Islam, UMNO buat tak paham sahaja pada tentangan parti-parti non-muslim dan teruskan juga pembentangan dan meluluskan Akta baru tersebut.  INILAH HASILNYA BILA KERAJAAN BN DIKUASAI OLEH 2/3 KERUSI UMAT ISLAM.. ALHAMDULILLAH..

MAMPUKAH PAS MELAKUKAN YANG SAMA SEPERTI CONTOH DI ATAS TU DENGAN HANYA MENGUASAI KURANG DARIPADA 1/3 KERUSI PARLIMEN DALAM PAKATAN. JAWAPANNYA: SUDAH TENTU TIDAK..

DALAM PAKATAN

PAS HANYA BERTANDING 66 KERUSI PARLIMEN = 29.7% DARIPADA 222 JUMLAH KERUSI PARLIMEN YANG ADA..

DENGAN JUMLAH KERUSI YANG DITANDINGI HANYA KURANG DRP 30% PUN ADA HATI NAK GANTI UMNO UNTUK MEMPERTAHANKAN UMAT ISLAM / MELAYU..

Mampukah PAS mempertahankan seninambungan penguasaan umat Islam dalam kerajaan Malaysia yg buat masa ini adalah merupakan sebuah “Muslim Majority Government”.

HASILNYA DALAM PAKATAN RAKYAT PENGUASAAN ADALAH SEPERTI BERIKUT:-
DAP :29
PKR : 23 (Muslim & Non-Muslim 50/50).
PAS : 22.
PSM : 1.
Siapa yg berkuasa? DAP ATAU PAS?
(MP BUKAN ISLAM = 38 / MP ISLAM =38).
(SEADANYA: PENGUASAAN ANTARA ISLAM & BUKAN ISLAM DALAM PAKATAN ADALAH 50/50).

Pakatan Rakyat (Muslim 50% / Non-Muslim 50%).
berbanding
Barisan Nasional (Muslim 70% / Non-Muslim 30%).
(*RUJUK LAPORAN RASMI PARLIMEN BUKAN UTUSAN..)

FAKTA SAHIH INILAH YANG MEMBULATKAN SOKONGAN PADU HAMPIR KESELURUHAN KAUM BUKAN ISLAM TERHADAP PAKATAN RAKYAT.

PERSOALANNYA:- BAGAIMANA MASIH ADA SEGELINTIR UMAT ISLAM YANG MASIH TERIKUT-IKUT DENGAN SOKONGAN KAUM BUKAN ISLAM TERHADAP PR. ADAKAH MEREKA BUTA HATI ATAU BUTA ILMU POLITIK.

MANA MUNGKIN HJ HADI TIDAK MENYEDARI HAKIKAT INI.. ATAU PURA2 BUAT TAK TAHU DEMI MENGEKALKAN JAWATAN PRESIDEN PAS DAN BERGELAR YB.

PAS hanya bertanding di 66 kerusi Parlimen drp 222 kerusi yg ada. So, hasilnya PAS hanya menang PAS 22 vs. 29DAP + 23PKR + 1PSM. 

jujurlah pada diri sendiri dan jujur pada anak-cucu kita, 22 kerusi PAS boleh pertahankan semua hak keistemawaan yang sedia ada? Mimpi di siang hari namanya tu..

Kalau kamu seorang Islam/Melayu, jujurlah pada diri dalam menjawab persoalan ini. Ini bukan soalan politik, ini soalan Agama Islam & Bangsa Melayu.. Wajarkah perkara yang amat mendasar ini DIPERJUDIKAN…?

PERHATIKAN, yang disentuh adalah perkara asas percaturan politik dalan pembentukkan Negara Bangsa. Bukannya aku kata Hj Hadi/Nik Aziz tak bagus.. Cuma, message yang ingin disampaikan adalah; sehebat mana pun Hj Hadi + semua pemimpin PAS, kalau tak cukup penguasaan kerusi parlimen dalam Pakatan, maka segala hak keistimewaan Islam/Melayu yang sedia ada pun bakal terhakis maka tak perlulah aku sentuh mengenai usaha PAS yang kononnya hendak melaksanakan hudud dan sebagainya kerana ianya menjadi TAK RELEVAN LANSUNG dengan jumlah penguasaan parlimen yang begitu “ciput”.

RENUNG2KANLAH SEBELUM NASI MENJADI BUBUR.. DEWASA INI, MUSUH2 UMAT ISLAM/MELAYU MENGGUNAKAN KHIDMAT UMAT ISLAM/MELAYU DIKALANGAN PIMPINAN ISLAM/MELAYU UNTUK MEMECAH-BELAHKAN UMAT ISLAM/MELAYU SUPAYA SENANG MEREKA MELAKSANAKAN AGENDA “PECAH DAN PERINTAH” ATAU “DEVIDE AND RULE” KE ATAS UMAT ISLAM MELAYU.

PEPATAH MELAYU BERKATA, “HANYA KAYU MAMPU BELAH KAYU” IAITU HANYA MELAYU MAMPU BELAH MELAYU.. 

No comments:

Post a Comment