Tuesday, 9 July 2013

# Dua Derajat


Oleh kerana ramai kutu-kutu pakai dp Dr Morsi, aku nak petik sikit isu Mesir ni.

Sebenarnya aku tak pelik pun Dr Morsi yang memperjuangkan Islam kena guling. Orang Mesir ni banyak kali disebut dalam Quran atas kebodohan mereka.

Mereka ini dulu pernah sembah lembu bila ditinggal sebentar oleh Nabi Musa. Mereka ini jugalah yang meminta Nabi Musa request macam-macam benda dengan Tuhan.

Mereka ini sememangnya terkenal dengan bodoh dan jahilnya dari dulu. Itu pasal Tuhan banyak turun bala kat bumi arab sana.

Sementara di Malaysia,

Sale Hari Raya kembali lagi dengan lagu raya hits Anuar Zain diulang hingga muntah.

8 comments:

  1. hahaha...nak kata raya lah tu...puasa baru nak mula esok...lagu raya memang kuar seminggu awal kot..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu takpe..paling real iklan court mammoth..hahah

      Delete
  2. setuju sangat.. memang terkenal dengan sejak zaman nabi musa, harun dulu lagi sikap mereka ni.. orang dah mula shopping rayakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha baju raya 2 bulan lepas pun dah ada orang tempah..so time pose ni ramai gak kena bajet2 salah makan baju tak muat..kurang makan baju kurung dah boleh convert jubah..

      Delete
  3. Anuar zain dan siti nurhaliza.. wajib setiap tahun..

    ReplyDelete
  4. hihihi... aduii... tersenyum lagi mama.. mama tahun ni stop semua beli baju untuk raya, pakai je apa yang ada.. haha.. kedekut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok lettew kak..jimat banyak tu..banyak lagi boleh disalurkan hasil yang sedia ada..hi3

      Delete