Wednesday, 24 July 2013

# Status Anda?


2, 3 hari ni aku rasa cam tak bernafsu plak nak mengemaskini entry-entry blog serta menerjah sana-sini blog kawan-kawan mahupun kenalan baru, aku pun tak tahu ngape, walhal idea sentiasa mencurah-curah bak air terjun kat Niagara tu, mungkin instinct aku dah dapat merasakan yang laut telah pun memanggil-manggil? Sabau la dulu beb aku nak raya.

Dalam masa yang sama, baru aku perasan di dalam kenalan pesbuk aku terdapat kengkawan dari kalangan belia remaja yang masih belum habis PMR lagi, so sambil berkembara di wallpost deme, aku tergelak sendiri sambil melaksanakan upacara kutuk lagi terkutuk dalam hati, betei ar apa yang mak zukubeg buat "what`s on your mind". Memang minda belia era milinia chengini ea?? nih ada beberapa contoh tempekan status mereka di wall memasing yang sempat aku salin tampal:

+ Assalamuailaikum Selamat Pagi Sayang - pe`ah 13 tahun.

+ Kalau saye say ' i love you' kat awak ... awak akan ______ ! isikan tempat kosong di coment - jenab 14 tahun 3 bulan.

+ Bagi korang ,kenal dulu 0r c0uple dulu ?? - Tipah 13 nak masuk 14 tahun.

+ 239 orang Yang Online , Nak 5 Like And 6 Hai Boleh Tk ??? - Tina baru derjah 6.

+ Hey pak cik ! cek maseh hidop nah ? kalau pak cik tk syang cek ... pak cik boleh ceraikan cek dgan talak lapa cek dah bosan dgan skap pak cik yg dah mula abaikan cek jgan buat cek supa tak wujud dpan pak cik nah ! damn ! - Munah 15 tahun.

p/s: oh adik adik..kalau lah korang boleh baca balik status ni masa ko berada di lingkungan umur aku, pasti ko nyesal sambil berkata "nape la aku tak mati masa memuda dulu.."

14 comments:

  1. hihihi,, tersengih lagi mama dengan keletah budak tak cukup akal berstatus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal mama..kalau rajin sumtime saya pangkah gak deme ni..tapi deme ni meme jenis tak berjenis kot, no heart feeling :)

      Delete
  2. berani mati betul budak-budak sekarang, ibu bapa diaorang sesekali kena pantau juga kot aktiviti tak sihat anak-anak ni..
    akak ada je facebook, tapi jarang-jarang buka atau update.. selalu stalker ke akaun orang je baca status diaorang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal sis..hahaha pun pemantauan ketat perlu dilaksanakan :)

      Delete
  3. Teruk budak2 ni.. mengarut je kerjanya.. takutnya bila dah ada ank nnti.. budak skrg umur 13 dah bercinta..mcm mana pula dgn zaman ank kita nnti..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la bebudak era ni..tau takpe..sebab kita pun akan ada anak..dan anak la ni tak leh dirotan pasti mereka akan buat piket atau demonstrasi atas alasan hak asasi manusia..huuhu

      Delete
  4. Replies
    1. Tau takpe tuan..baru nak kenal dunia..lepas tu ditambah pula dengan adegan2 dalam tv..rosak ummat huhuh

      Delete
  5. hahaha...tu lah dik...main masuk dan updates je status..hahha...sayang ambik kau..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah tula rasa nak gelak guling2 pun ada..dunia2

      Delete
  6. ngeh3~ dlu msa lolly remaja pon lolly de jugak post2 mende gini~
    sekarang da meningkat dewasa memg xlaaaaa.....malu om~
    biler bca balik post2 status msa remaja dlu... eeeeee tebal pipi rsa~ haha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..yeke? ngee~~ lawak la lolly ni...

      Delete
  7. Replies
    1. ni bukan bimbing dah tapi dok bimbang beb..haha

      Delete